18:45

Mariebergs IK

Referat: Frövi IK - Mariebergs IK

Frövi klara för kvartsfinal efter dramatik på Fröjevi
Frövi IK (div 7) börjar matchen mot Mariebergs IK (div 5) med att slå två bonusstraffar. Ludde slår första straffen och den sitter bergsäkert i mål 1-0. Andra straffen slår Oscar men träffen är inte den bästa och bollen går över. I matchens inledning spelar båda lagen till sig en varsin hörna utan resultat. I matchminut 7 bryter Burin bollen på offensiv planhalva och passar vidare till Runa som hittar fram men en kalaspassning till Johannes som driver in i straffområdet och tar fram högersläggan och pang 2-0. I gästande Marieberg spelar Shpetim Hasani med mångårig rutin från allsvenskt spel med IFK Norrköping, GIF Sundsvall och ÖSK och även spel i utländska ligor och att Shpetim är en klasslirare det visade han under matchen. I spelminut 11 har FIK ett bra anfall och Runa kommer nästan loss på vänstra kanten inne i straffområdet men gästerna vinner bollen och sätter igång en spelvändning som slutar med att Oscar fäller Shpetim i straffområdet, domaren pekar på straffpunkten och Oscar får först rött kort men sedan ändrar sig domaren, efter konversation med assisterande domaren, och Oscar får gult. Shpetim slår själv straffen och sätter den i nät, reducerat 2-1. Frövi får äga en hel del boll och gästernas spelstrategi är djupledsbollar mot Shpetim. I spelminut 21 hittar en djupledsboll fram för Marieberg men skottet, från snäv vinkel, går utanför. Frövi försöker och tillåts rulla en del del boll och skapar några riktiga fina anfall b la i speminut 26 då ett bra FIK-tryck slutar med hörna. En hörna som Rasmus slår mot bortre stolpen och där är Runa men hårt uppvaktad når han inte bollen, synd... fint läge. I spelminut 30 spelar Oscar fram bollen till Burin som spelar vidare till Anton som krigar till sig en hörna i en tuff duell med en motståndarback. Efter en resultatlös hörna för FIK gör Marieberg en spelvändning som slutar med att Shpetim kommer in i straffområdet och är hårt uppvaktad av Filip och Anton med följd att gästerna får sin andra straff och Shpetim slår sin andra straff och även denna går i mål, 2-2. Fyra minuter efter kvitteringen kommer ledningsmålet för Frövi och det är Runa som blir målskytt efter en fin framspelning av Burin, ledning FIK 3-2. Med 6 minuter kvar av första halvlek fälls Runa några meter utanför gästernas straffområde. Johannes slår frisparken med ett bra tillslag men bollen smiter precis utanför målvaktens vänstra stolpe.
3-2 till Frövi i paus.
I andra halvleks inledning gör Ludde en klassräddning på ett farligt skott från gästerna och när Rasmus skall rensa bort returen så kapas han tufft och får med sig en frispark. Vi spelar upp ett fint anfall när klockan visar 48 spelade minuter där bollen tillsist hamnar hos Jonas men vänsterskottet går över. Marieberg lyfter bollen mot Shpetim i spelminut 49 som resulterar i nätrassel och kvittering, 3-3. FIK fortsätter att ha bollen lite mer än gästerna och vi skapar några bra anfall b la i spelminut 58 då vi får två hörnor men båda blir resultatlösa. När det är 30 minuter kvar av ordinarie speltid blir det tilltrasslat i vårt straffområde och Ludde är på skottet, från nära hål, men bollen smiter in, 3-4. Efter gästernas ledningsmål äger FIK ännu mer spelet och bollen och vi skapar anfall och vi var väldigt nära en kvittering i spelminut 67 då Rasmus vräker i väg en högerbössa som gästernas målvakt räddar med retur som följd. Returen hamnar hos Runa men bredsidan går över, väldigt nära... Gästerna fortsätter med sin strategi med spelvändningar och djupledsboller och de får en bra chans i minut 71 men skottet går precis över efter att ha touchat ribban. Vi trycker på och jagar kvittering och spelar till oss en hörna i matchminut 81. Det blir tilltrasslat i målområdet efter hörnan och med krigarinställning hamnar bollen i nät, kvitterat 4-4 och Oscar är målskytten. Det blir inga fler mål under ordinare speltid utan 4-4 när klockan visar 90 min.
Matchen avgörs på straffar och det blir ett drama på Fröjevis mycket fina gräsplan. Frövi börjar straffläggningen och Runa kliver fram men straffen räddas. Gästerna sätter sin första, 4-5. Ludde slår nästa FIK-straff och kvitterar, 5-5. Gästernas nästa straff går i mål med Ludde är på bollen och räddar men bollen stutsar sedan in. Markus stiger fram och kvitterar, 6-6. Ludde gör en toppenräddning på Mariebergs nästa straff. Frövi tar ledningen med 7-6 efter en säker straff slagen av Filip. Ludde är på nästa straff från gästerna men bollen går i mål, kvitterat 7-7. Ungdomsspelaren Anton stegar fram och slår en iskall straff säkert i mål, 8-7. Gästerna kvitterar, 8-8. Kevin, 16år stegar fram till 11m-punkten och straffen sitter säkert, 9-8. Marieberg sätter nästa, 9-9. Gabbe slår vår nästa straff men målvakten som går förtidigt räddar. Domaren dömmer först ej mål men efter överläggning med assisterande domare får Gabbe slå en ny straff (målvakten gick för tidigt) och den sitter, 10-9. Mariebergs kvitterar på nästa, 10-10. Simon sätter nästa FIK-straff och det står 11-10. Gästerna kvitterar, 11-11. Nästa FIK-straff slår Burin i mål och vi leder med 12-11. Nästa straff från gästerna är Ludde på med handen men bollen i mål, 12-12. Vår lagkapten Jonas stegar fram och bredsidar bollen i nät, ledning 13-12. En spelare i Marieberg lägger upp bollen på 11m-punkten tar sats och bollen går... över...FIK jublar -- vinst och klara för kvartsfinal i Myresjöhus Cup.
Vi vinner en jämn match mellan två bra spelande lag och 100års jubilerande Frövi IK är klara för kvartsfinal - stort! Kvartsfinalen kommer att spelas hemma på Fröjevi i augusti och vi kommer att ställas mot vinnaren mellan IFK Askersund (div 4) och Rynninge IK (div 2).